Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen coaching en wandelingcoaching?

Coaching en wandelcoaching zijn in de basis hetzelfde. We gaan in gesprek over een vraagstuk dat jij wilt oplossen. Het verschil is dat we dat wandelend doen, buiten.

Wat doen we tijdens een wandeling?

Tijdens de wandeling neem ik je mee om jouw vraagstuk te bespreken, oefeningen te doen, tot rust te komen en terug te koppelen wat je zelf hebt beoefend.

Ik heb een ander vraagstuk dan ‘grenzen stellen’, maar wandelcoaching lijkt me wel heel fijn. Kan ik dan alsnog bij jou terecht?

Ja natuurlijk kan dat. Het hangt een beetje af van de aard van je vraag, misschien ken ik een coach die je beter kan helpen. Dan verwijs ik je naar hem of haar. En als ik denk dat ik je zelf goed kan helpen, dan kan dat. Vul vooral het contactformulier in, en dan kijken we dat ik voor je kan doen.

Wat als ik slecht ter been ben, of in een rolstoel zit?

Tijdens het wandelcoachen gaan we wandelen en zijn we buiten. Als jij niet goed of lang kunt lopen, dan ga ik graag met je in gesprek over wat je wél kunt. En dan kijken we samen of een wandelcoachtraject voor jou geschikt kan zijn. Misschien is dat niet wandelend en kan het toch buiten. Een buitengesprek.

Wordt het traject vergoed?

Helaas worden coachtrajecten niet vergoed door de zorgverzekering. Er zijn wel alternatieven. In overleg met jouw werkgever kan een coachtraject vaak wel vanuit opleidings- of ontwikkelbudget. Informeer op je werk bij HR of personeelszaken over de mogelijkheden.

Ben je ZZP-er, dan kan het zijn dat de coachtrajecten aftrekbaar zijn bij jouw belastingaangifte. Check hiervoor de website van De Belastingdienst.

Gaan de wandelingen altijd door?

In principe wel. Ik maak een uitzondering voor gevaarlijk weer (code oranje/rood KNMI) en windkracht 6 al dan niet met windstoten, en bij een temperatuur van 30 graden en hoger.

Altijd wandelen  Sneeuw in april

Waar zijn de wandelingen?

Ik wandel in de omgeving van Wassenaar: De Horsten, de duinen en het strand en in de bossen van de landgoederen. In overleg kunnen we ook een andere plek afspreken.

Hoeveel tijd zit er tussen de wandelingen?

Na de kennismaking plannen we een nieuwe afspraak na 2 weken. Daarna zal er ongeveer 3 weken zitten tussen de afspraken, aangezien je ook met opdrachten aan de gang gaat.